The best kept secret in Amsterdam!

Reviews

Katsu+++

Hey, Katsu is één van de beste in Amsterdam van de weed tot medische info qua sterkte , gevoel afhankelijk van ziekte of aandoening.. Alsook de vriendelijk heid is daar steeds troef... Vooral de dame uit st-Laureins -België

2017-08-13
Extremely high quality

There's only happy faces inside the shop to be seen! The weed has an amazing quality, some of the very best I've ever experienced and I'm well willing to pay a bit more for a really nice strain. Absolute recommendation.

2017-06-09

Medicinale toepassing

Medische cannabis (of medische marijuana) verwijst naar het gebruik van cannabis als medische therapie voor het behandelen van ziekte of verlichting van symptomen.

Al duizenden jaren wordt Cannabis in verschillende culturen als medicijn toegepast. Cannabis wordt gebruikt om misselijkheid en braken bij chemotherapie en bij mensen met AIDS te verminderen evenals voor de behandeling van pijn en spier spasticiteit. Het gebruik ervan voor andere medische toepassingen wordt bestudeerd - en meer en meer relaties met kanker en andere ziekten blijken van toepassing, maar er zijn onvoldoende gegevens voor harde conclusies.

In de afgelopen decennia, is de belangrijkste kritiek tegen het gebruik van Cannabis het roken geweest. Roken is slecht voor de gezondheid. Er zijn echter gezondere manieren voor het innemen van Cannabis ontwikkeld zoals de vaporizer, waarbij enkel de cannabis bestanddelen worden geextraheerd en ingeademd. Daarnaast kan Cannabis ook in eetbare vormen worden ingenomen.

Meer en meer studies ondersteunen de theorie dat voor medicinaal gebruik niet zozeer de THC maar de cannabinoiden het meest van belang zijn. Maar het is wederom te vroeg voor definitieve conclusies.